Arkivlenker

Søk etter skanna kirkebøker, deriblant Øyestad sogn på digitalarkivet. Sogn og prestegjeld endra seg opp i gjennom tidene med deling og sammenslåing. Sognehistorikken er nyttig, trykk Ctrl+F for å søke på sida.

Historisk befolkningsregister, HistReg, her søkes på flere kilder samtidig.

Find a Grave, amerikansk side med gravsteiner, og det kan være endel utfyllende informasjon, eksempel Even Gjeruldsen Hørte som var fra Landvig og døde under den amerikanske borgerkrigen.

Øyestad bygdebok skrevet av Kjell Bråstad er tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket, www.nb.no i både bind 1 (Gårdsnummer 1-25) og bind 2  (Gårdsnummer 26-47). Det er flere bøker og trykksaker tilgjengelig her fra Øyestad.

Halvorsenfamilien dreiv med båtbygging og hadde sin start på Helle før de utvandra og til slutt endte opp i Australia. Ei nettside har mye av informasjon om familien. (Engelsk)

På digitalarkivet finner vi også eiendomsinformasjon. Går først inn i panteregisteret og velger fylke, kommune, gårds- og bruksnummer. Refsnesplassen 21/4 i panteregisteret.  21/9 . I panteregisteret er det henvisning til hvilken pantebok, folio og sak. Skyldsetningsforretning er gjerne første innføring på et nytt bruk og 21/9 har denne i bok 13, folio 241 og sak 31. Påtegnelse på folio 269  her er det info om Jens Pedersen, samt i bok 12, folio 454 og 455 sak 11.